zaterdag 30 december 2017

Hapje van bladerdeeg en tomaat






Het laatste stukje op de blog voor dit jaar, het is weer voorbij gevlogen.
Dat zijn goede tekens. En dat klopt ook wel, we zijn het jaar weer heel goed doorgekomen. Uiteraard is er ook verdriet geweest, daar ontkom je niet aan. Maar de mooie momenten zijn duidelijk in de meerderheid!

Oudjaar zijn we thuis, met zijn tweetjes, ik weet dat dat voor veel mensen als ongezellig wordt gezien, maar niet voor ons.
We zijn nou eenmaal niet van die feestnummers. Laat ons maar lekker ons dingetje doen, dan zijn we op ons best.
Lekker de houtkachel aan, geen tv maar in een boek of tijdschrift, we praten wat, we eten en drinken wat en dan is het zomaar 24.00 uur.
We kijken boven naar het vuurwerk wat wordt afgestoken in de nabijgelegen dorpjes en dan kan het nieuwe jaar beginnen.

Om de avond door te komen komt er uiteraard nog wel wat te snavelen op tafel :-)
Deze bladerdeeghapjes zijn heel makkelijk te maken en altijd een succes.
Ik heb het vegetarisch gehouden maar je kunt naar hartenlust variëren met bijvoorbeeld pesto, mozzarella, ham, chorizo...

Wij wensen jullie allemaal een hele gezellige jaarwisseling, en we hopen tot volgend jaar!

Het recept heb ik ooit een keer van internet geplukt.



Ingrediënten voor 16 hapjes:

4 plakjes bladerdeeg
3 tomaten, in 16 plakjes of cherrytomaatjes in partjes
pittige kaas, geraspt
Italiaanse kruiden
1 ei, geklutst

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Snij de plakjes bladerdeeg in vieren en leg deze plakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei. Beleg de plakjes met de tomaat, strooi er de kaas en kruiden over.
Bak de hapjes ca. 14 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Ze zijn zowel warm als koud lekker.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten