zaterdag 20 februari 2016

Runderstoof met pompoen



Niks lekkerder dan met een mooie winterse dag binnen komen en dat dan de slowcooker staat te pruttelen. s 'Morgens alles erin en s' avonds zo aan kunnen vallen.
Vaak is het rundvlees wat ik erin maak, ook wel eens kip maar dat eten we niet zo vaak. We hebben rundvlees van boer Bram, een biologisch dynamische melkveehouder. Eens in de zoveel tijd gaat er een koe naar de slager, we krijgen een mailtje als er weer vlees is, alles netjes in porties vacuüm verpakt. Ze hebben van alles, tenminste als je er optijd bij bent, want op is op. En dat kan zomaar snel gaan, er zijn heel wat mensen die graag het vlees van de koeien van boer Bram kopen. Geen antibiotica en de koe heeft een heel mooi leven gehad.

Deze keer een recept voor rundvlees met pompoen en aardappel, de pompoen en aardappel nog uit de eigen tuin. Een lekker winters gerecht en heel makkelijk om te maken, alles gaat in een keer in de slowcooker. Het recept heet in het boek dan ook Runderstoof in één stap. Heb je geen slowcooker, dit kan natuurlijk ook in een zware pan op het fornuis of in de oven.

Het recept komt uit het boek:  I love my slowcooker van Beverly Le Blanc

Ingrediënten voor 4 personen:

1 flespompoen ca. 600 g, geschild, pitten verwijderd en in grote stukken
250 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
1 venkelknol
1 ui
4 tenen knoflook, fijn gehakt
1 el gedroogde tijm
700 g runderlappen, ik heb riblappen gebruikt
blikje tomaatstukjes (400 g)
2 el tomatenpuree
2 liefst verse laurierblaadjes, gescheurd
zout en versgemalen zwarte peper
peterselie om erover te strooien

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in de slowcooker, meng het door elkaar. Vul het lege blikje van de tomaten met water en giet dit erop.
Doe de deksel erop en zet de slowcooker op stand laag en stel de timer, als je die hebt, op 8 uur.

Verwijder de laurierblaadjes, proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Bestrooi met de peterselie en dien op.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten